In die Karibiese Eilande is ‘n botteltjie hot sauce op elke tafel te bespeur. Soso Brown Sauce in Engeland, of Ketchup in die V.S.A. Hot sauce is presies wat die naam sê, ‘n warm sous, met ‘n tikkie Karibiese tropiese smaak.

My resep:

15 Tabasco chilli’s, of so 8 Habanero’s (verkieslik vars uit die tuin)
1 wortel
3 teelepels knoffel
1/2 koppie asyn
1/4 koppie lemmetjiesap
1/2 – 1 mango, opgesny in blokkies
3/4 koppie water
olyfolie

img_3549.jpg

img_3576.jpg


img_35772.jpg

Maal die chilli’s (gebruik soveel van jou gunsteling soort as wat jy wil, afhangende van hoe warm jy dit wil hê), knoffel en wortel fyn in ‘n voedselverwerker en braai so 3 minute in die olyfolie.

Net ‘n waarskuwing as jy met chilli’s werk: Moenie jou oë of ander sensitiewe vryf terwyl of na jy die chilli’s hanteer het nie. As jy met Habanero’s werk, oorweeg dit om handskoene te dra. Wees ook versigtig vir die chilli-dampe, veral as jy die voedselverwerker oopmaak.

img_3583.jpg

Gooi die gebraaide bestandele saam met die res in ‘n versapper en versap tot ‘n sous. Dan alles weer terug in die pan, en prut vir so 5-10 minute. Indien die sous te dik is, verdun met meer water terwyl dit prut. Laat koel effens af en gooi dan oor in skoon glas bottels (dit sal nog dikker word soos dit afkoel). Bere in die yskas, dit behoort maande te hou (geen kiem sal die moed hê om dit aan te val nie).

Lewer so 500 ml sous wat so 8 uit 10 kry vir warm as jy Tabasco chilli’s gebruik (habanero’s sal dit nader aan 10 maak). Gebruik op pizza’s, Meksikaanse kos, kerries, seekos, Cajun crawfish en selfs in jou bier (as jy so voel).

img_3584.jpg

Hot sauce regs, links is Minelli se Thai Soet Chilli sous (waarvan sy hopelik in die toekoms sal vertel) .